Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2013-05-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Ohj
ISBN
9789144088730
Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer (häftad)

Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-05-07
304
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur ser villkoren ut för kvinnor och män inom industriföretag? Och kan villkoren variera beroende på om du är chef eller verkstadsarbetare? Detta är frågor som diskuteras i boken Män har varit här längst som visar på komplexiteten i organisatoriskt jämställdhetsarbete.
Diskussionen centreras kring tre huvudsakliga teman: relationen mellan kompetens och kön, de könsmärkta villkoren för chefskap samt konsekvenser av homosocial kultur i organisationer. Inom dessa tre områden reproduceras ofta ojämställdhet och det är således här vi finner öppningar för ett konstruktivt jämställdhetsarbete.

På ett övergripande plan bidrar boken med att visa hur jämställdhetsarbete kan driva utveckling och förnyelse i organisationer. Men den illustrerar också jämställdhetsarbetets komplexitet genom en väl underbyggd organisationsanalys. Denna analys pekar på konstruktioner av kön samt förekomsten av olika definitioner av (o)jämställdhet. Kvinnors överlevnadsstrategier i vardagen är ett annat viktigt tema i boken.

Män har varit här längst är skriven av två forskare i gruppen Fosfor, vid Kungliga Tekniska Högskolan, och riktar sig till studenter på ingenjörs- och ekonomiutbildningar. Boken är även användbar på kurser inom genusvetenskap, sociologi och psykologi, samt för yrkesverksamma som arbetar med förändring och utbildning i organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer
  2. +
  3. Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i ... av Yvonne Due Billing (häftad).

Köp båda 2 för 694 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna