Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2013-05-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Ohj
ISBN
9789144088730

Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-05-07
319
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur ser villkoren ut för kvinnor och män inom industriföretag? Och kan villkoren variera beroende på om du är chef eller verkstadsarbetare? Detta är frågor som diskuteras i boken Män har varit här längst som visar på komplexiteten i organisatoriskt jämställdhetsarbete.
Diskussionen centreras kring tre huvudsakliga teman: relationen mellan kompetens och kön, de könsmärkta villkoren för chefskap samt konsekvenser av homosocial kultur i organisationer. Inom dessa tre områden reproduceras ofta ojämställdhet och det är således här vi finner öppningar för ett konstruktivt jämställdhetsarbete.

På ett övergripande plan bidrar boken med att visa hur jämställdhetsarbete kan driva utveckling och förnyelse i organisationer. Men den illustrerar också jämställdhetsarbetets komplexitet genom en väl underbyggd organisationsanalys. Denna analys pekar på konstruktioner av kön samt förekomsten av olika definitioner av (o)jämställdhet. Kvinnors överlevnadsstrategier i vardagen är ett annat viktigt tema i boken.

Män har varit här längst är skriven av två forskare i gruppen Fosfor, vid Kungliga Tekniska Högskolan, och riktar sig till studenter på ingenjörs- och ekonomiutbildningar. Boken är även användbar på kurser inom genusvetenskap, sociologi och psykologi, samt för yrkesverksamma som arbetar med förändring och utbildning i organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer
 2. +
 3. Att leda i en komplex organisation : Utmaningar och nya perspektiv för chef

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leda i en komplex organisation : Utmaningar... av Anna Cregård, Erik Berntson, Stefan Tengblad, Pia Andersson, Eva Bejerot (inbunden).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön

  Anna Wahl, Charlotte Holgersson

  Denna arbetsbok ska användas som ett verktyg för att förstå hur teorierna i huvudboken Det ordnar sig kan tillämpas i praktiken. Den fungerar även som en ögonöppnare och kan underlätta arbetet med att förändra könsfördelningen i organisationers ch...

 • Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

  Anna Wahl, Charlotte Holgersson, Pia Höök, Sophie Linghag

  Det ordnar sig är en introduktion till området organisation och genus. I boken kan du läsa om kunskapsfältet kön/genus generellt och om organisationsteorier med genusperspektiv. Författarna betonar betydelsen av organisationsnivån för förståelsen ...