Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2014-04-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789144088792

Evidensbaserat folkhälsoarbete

Häftad,  Svenska, 2014-04-23
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Evidensbaserat folkhälsoarbete definieras som samvetsgrann, explicit och klok användning av den bästa tillgängliga kunskapen för att besluta kring hälsoskydd, sjukdomsförebyggande och hälsofrämjande insatser i samhället och i olika befolkningsgrupper. Syftet med denna bok är att bidra till ett vetenskapligt förhållningssätt i praktiskt folkhälsoarbete. I boken presenteras på basis av det internationella kunskapsläget en genomgång av forskningsprocessen från utvecklingen av ett folkhälsoprogram till spridningen i samhället. Metoder för utvärdering diskuteras avseende process, utfall och ekonomi. Implementeringsforskningens ursprung, teorier och modeller diskuteras. En rad exempel på interventionsprojekt i Sverige presenteras. Avslutningsvis diskuteras utmaningar för det evidensbaserade folkhälsoarbetet och en väg framåt föreslås.

Boken vänder sig till alla som kommer i beröring med folkhälsoarbete och som använder forskningsresultat. Det kan vara studerande på grund- och masternivå, folkhälsosamordnare och strateger, myndighetspersoner, beslutsfattare, beställare av folkhälsoarbete, journalister och inte minst intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evidensbaserat folkhälsoarbete
  2. +
  3. Folkhälsoarbetets etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkhälsoarbetets etik av Bengt Brülde, Angus Dawson, Christian Munthe, Karl Persson, Per-Anders Tengland (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »