Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2014-07-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
425 g
ISBN
9789144088884
Samtalsanalys - Så gör vi när vi pratar med varandra (häftad)

Samtalsanalys - Så gör vi när vi pratar med varandra

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-07-01
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken är avsedd som en första introduktion till det mångfacetterade och tvärvetenskapliga forskningsområde som brukar kallas samtalsanalys och diskursanalys. Inför den tredje upplagan har författaren tillfört resultaten från det senaste årtiondets samtalsforskning. I synnerhet har kapitel 5 utökats rejält för att bättre återspegla de forskningsinsatser som gjorts på svenskt språkområde.

Samtalsanalys består av två huvudavdelningar. I den första delen presenterar och jämför författaren några skolbildningar som haft stor betydelse för samtalsanalysens utveckling, förklarar centrala termer och begrepp samt ger en översikt av samtalsforskningen i Sverige. Uppläggningen syftar till att öka läsarens insikter om att skilda teoretiska och metodiska utgångspunkter kan resultera i olika analysmodeller.

Den andra delen är mer praktiskt inriktad på konkreta fenomen i samtal. Diskussionen belyses genomgående med hjälp av en mängd autentiska exempel. I slutet av boken ges ett antal litteraturtips som kan tjäna som utgångspunkt för fördjupade studier. Boken vänder sig till högskolestuderande på grundnivå, i första hand inom språkvetenskap, kommunikation och socialt beteende, men är också av intresse för alla som i sin yrkesutövning ägnar sig åt samtal och kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtalsanalys - Så gör vi när vi pratar med varandra
  2. +
  3. Sociolingvistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociolingvistik av Eva Sundgren (häftad).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtalsanalys - Så gör vi när vi pratar med varandra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok till min delkurs
    Mathilda , 12 december 2018

    Det var en mycket bra bok att använda i min delkurs som hette just samtal-och textanalys. Bra förklarat och lätt att förstå

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catrin Norrby