Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2014-05-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
432 g
SAB
Oc
ISBN
9789144088952
Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar (häftad)

Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-05-15
375
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Varför utvecklas vissa länder men inte andra till väl fungerande demokratier? Är det ekonomisk utveckling, en viss uppsättning institutioner, en gynnsam medborgarkultur, stödjande internationella förutsättningar eller samarbetande politiska eliter som avgör? Kan alla länder i världen bli demokratier, eller är vissa stater dömda att för alltid styras av auktoritära regimer?
I denna uppdaterade upplaga av Demokratiseringsprocesser presenteras och granskas de viktigaste teoretiska och empiriska bidragen inom forskningen om demokratiseringsprocesser. Författarna introducerar centrala begrepp som demokrati, modernisering, transition, konsolidering och diffusion, samt visar hur forskningen har utvecklats från den tidiga efterkrigs- tiden fram till idag. Även motsatsen till demokrati - olika varianter av samtida auktoritära styrelseskick - diskuteras.
Den nya upplagan ger rikligt med hänvisningar till den omfattande demokratiseringsforskningen, samt presenterar olika slags mått på demokratisk och politisk utveckling, opinionsundersökningar och vetenskapliga tidskrifter. Boken är särskilt lämplig för kurser i statsvetenskap, sociologi, internationella relationer, utvecklingsstudier, Europastudier samt freds- och konfliktkunskap.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar
  2. +
  3. Komparativ politik : institutioner och beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komparativ politik : institutioner och beteende av Carsten Anckar, Thomas Denk, Lauri Karvonen, Åsa Von Schoultz (häftad).

Köp båda 2 för 802 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Innehållsrik
    Matilda, 26 november 2014

    Bra med mycket info. Bra komplement är Komparativ politik. Den används väl inom många områden. Rekommenderas för många aspekter. Pedagogisk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna