På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2013-11-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
371 g
SAB
Vpb-c,Vpg:b,610.73028
ISBN
9789144089287
Nya VIPS-boken : välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet (häftad)

Nya VIPS-boken : välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-11-11
422
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
VIPS är en forskningsbaserad modell för dokumentation av omvårdnad i patientjournalen. VIPS-modellen (Välbefinnande-Integritet- Prevention-Säkerhet) ger en enhetlig och systematisk struktur för att beskriva och kommunicera väsentlig information om patientens omvårdnad. Gemensamma begrepp och termer är nödvändiga för att enkelt kunna hitta information i journalen och för patientsäkerheten, men också för att journalen ska kunna användas som underlag för utveckling av vårdens kvalitet.

I denna bok presenteras en revidering av VIPS-modellens sökord med ett urval av referenser som knyter an till och fördjupar kunskapen kring sökorden. VIPS-modellen beskrivs även i relation till utvecklingen av informatik och ett enhetligt fackspråk inom hälso- och sjukvård, så väl nationellt som internationellt.

VIPS-modellen har, sedan den presenterades första gången år 1992, använts i stora delar av hälso- och sjukvården och i sjuksköterskeutbildningen. Modellen har även rönt stort intresse i våra grannländer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nya VIPS-boken : välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet
 2. +
 3. Praktiska grunder för omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktiska grunder för omvårdnad av Nina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt, Eli-Anne Skaug, Janeth Leksell, Ingalill Källström Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1162 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nya VIPS-boken : välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Johanna M, 19 februari 2015

  Denna bok är tydligt strukturerad och lätt att hitta gällande alla sökord. Bra att VIPS foldern är med så man kan titta i den när man ska dokumentera ute på VFU.

 2. Toppen!
  Emily, 4 mars 2014

  Väldigt tydling och "straight forwards". Använt denna till skolarbeten och den är lättarbetad och ett otroligt verktyg gällande patientjournaler.

  Den lilla foldern längst bak känns ovärderlig ute på VFU!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Nya VIPS-boken : välbefinnande, integrite...