Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2014-06-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Vm,Vefc
ISBN
9789144089706
Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (häftad)

Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-30
469
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Smärta är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker vård. Smärtan kan vara såväl akut som långvarig och kan medföra ett stort lidande för individen. Ett tidigt och adekvat omhändertagande är en förutsättning för att smärtan inte ska utvecklas till ett långvarigt smärttillstånd. Kunskap om hur smärta uppstår liksom kunskap om smärtans konsekvenser behövs i mötet med patienten för att ställa rätt diagnos, för val av behandling samt för att kunna ge patienten information, råd och en bättre förståelse.

Boken Om smärta belyser smärta och smärtbehandling ur ett fysiologiskt perspektiv med stor tonvikt lagd på att på ett enkelt sätt och med tydliga illustrationer förklara bakomliggande mekanismer, klassifikation av smärta, kroppsegen smärthämning, placebo/nocebo och smärtanalys. Boken tar upp behandling av olika smärttillstånd med såväl läkemedel som komplementärmedicinska behandlingar, body/mind tekniker, psykologiska och kirurgiska metoder. I boken beskrivs även smärta ur ett genusperspektiv samt smärta hos barn och äldre.
Boken riktar sig till studenter på grundutbildningar till fysioterapeut, arbetsterapeut, naprapat, sjuksköterska, läkare, tandläkare och kiropraktor men kan även komma till användning såväl bland andra yrkeskategorier som på vidareutbildning.

Som ett komplement till boken finns även ett webbaserat instuderingsmaterial för att underlätta inlärning och självevaluering. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv
  2. +
  3. Klinisk fysiologisk kärldiagnostik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk fysiologisk kärldiagnostik av Tomas Jogestrand, Stefan Rosfors (häftad).

Köp båda 2 för 982 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbra och intressant bok!!

    Otroligt välskriven och berättande bok, bra och lätt förståeligt språk. Svårt att låta bli att läsa den om och om igen. Kan verkligen rekommendera att köpa den. Det värsta är att den väcker sådan intresse att jag vill bara vet mer och mer... Susanne

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv