Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2014-05-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
594 g
SAB
Fc.063
ISBN
9789144089768
Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang (häftad)

Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-05-12
320
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NY UPPLAGA PÅ GÅNG
Att börja studera på universitet och högskola innebär att man ställs inför en rad språkliga utmaningar - inte minst gäller detta för den som har svenska som andraspråk. Vilka språkliga redskap krävs för att kunna interagera muntligt vid seminarier, grupparbeten, föreläsningar och möten? Hur förbereder och presenterar man ett muntligt anförande? Och vad ställs det för krav på kommunikationen vid muntlig respons, handledning och opponering?

Den här boken innehåller både beskrivande textavsnitt och praktiska övningar som ger dig beredskap för muntlig interaktion i akademiska sammanhang. Genom en mängd språkstimulerande övningar på avancerad nivå ges du möjlighet att utveckla språket och får samtidigt värdefulla insikter i samtalsmönster, språklig variation och kommunikativ kompetens i akademiska sammanhang. På så vis får du strategier för att bli framgångsrik i studierna och komma till din rätt i muntligt, akademiskt språk - en säkerhet du kan ta med dig vidare ut i arbetslivet.

Muntlig interaktion i akademiska sammanhang vänder sig främst till dig som har svenska som andraspråk. Boken passar lika väl för kurser vid universitet och högskola som för avancerade kurser i svenska som andraspråk på gymnasium och inom vuxenutbildning. Den kan också användas vid självstudier motsvarande nivå C1 och C2 på den europeiska språkskalan CEFR. Denna bok passar bra ihop med och kompletterar boken Akademiskt läsande och skrivande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang
  2. +
  3. Fiint språk : språket som förhöjer, förför och förargar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fiint språk : språket som förhöjer, förför och ... av Lars Melin, Martin Melin (pocket).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ett måste för för utländska akademiker
    Wessel van Leeuwen, 8 juli 2014

    Den här boken är ett måste för varje forskare eller student som kommer till sverige och vill lära sig hur akademiskt interaktion går till. Det finns väldigt många goda exempel i boken om hur man ska kommunicera i olika akademiska situationer (dvs. på ett seminarium, under ett möte, vid en disputationstillfälle osv.). Även den typiska svenska sätten att kommunicera diskuteras, till exempel när det gäller at ge och ta emot respons eller kritik. Mycket bra!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna