Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2014-06-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
453 g
SAB
Vpd,Vpg
ISBN
9789144089782
Att bli sjuksköterska : en introduktion till yrke och ämne (häftad)

Att bli sjuksköterska : en introduktion till yrke och ämne

(7 röster)
Häftad Svenska, 2014-06-17

Slutsåld

Syftet med denna bok är att introducera yrket och det vetenskapliga ämnet för studenter som just påbörjat sjuksköterskeutbildningen. I boken ges en beskrivning av yrkets historik, dess etiska och ämnesmässiga grund samt samhällets krav på sjuksköterskan. Utöver detta presenteras några av sjuksköterskans viktigaste kompetensområden. Boken är tänkt att fungera som en översikt över yrkets innehåll och att användas tidigt i utbildningen för att ge en helhetsförståelse av vad yrket innebär.

Samtliga författare är sjuksköterskor, lärare och aktiva forskare vid olika sjuksköterskeutbildningar i Sverige. Dagens yrke innehåller fortfarande många av Florence Nightingales vårdprinciper. Trots detta har hon oförtjänt fått stå som förebild för, i första hand, kvinnors oavlönade arbete. I själva verket ansåg Florence Nightingale att vård inte stod i motsättning till en god ekonomisk ersättning och hon verkade för att kvinnor skulle få utbildning och därmed en egen inkomst. Författarna vill förtydliga att sjuksköterskeyrket är en profession som kräver omfattande teoretisk och praktisk kunskap och förhoppningen är att boken ska ge inspiration under utbildningen. Sjuksköterskeyrket är ett yrke med en kunskapspotential som ger makt att påverka och förbättra vården - ett yrke att vara stolt över.
Boken kan även användas av andra yrkeskategorier inom vård och omsorg, för att få en bild av sjuksköterskans formella kompetens.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att bli sjuksköterska : en introduktion t...