Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2013-11-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
374 g
SAB
Eab.01,372.21
ISBN
9789144089973

Lekteorier

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-11-29
402
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att förstå lek är att förstå människan. Människan är en lekande varelse. Boken Lekteorier tar upp lek ur flera olika perspektiv och ger på det viset en rik och komplex bild av vad det innebär att vara en lekande varelse. Ingen tidigare bok på svenska har beskrivit lekteorier så ingående och med en sådan bredd som denna bok. De mest kända lekteorierna och lekteoretikerna finns med och får gott om utrymme. Även modernare och mindre kända teorier har inkluderats. Det är främst internationella lekforskare som presenteras men också lekforskare med svensk anknytning.

Lekteorierna är grupperade enligt traditioner. De traditioner som finns med i denna bok är den:
biologiska/evolutionära traditionen
kognitiva och utvecklingspsykologiska traditionen
vardagspsykologiska traditionen
kommunikationsteoretiska traditionen
fenomenologiska traditionen
psykoanalytiska traditionen
sociologiska traditionen
kulturella traditionen.

Boken vänder sig i första hand till blivande och verksamma lärare och förskollärare som har eller kommer att ha lekande barn som en del av sin yrkesvardag. Föräldrar och andra professionella som ofta kommer i kontakt med lek och spel har också mycket att hämta. Även de som fördjupar sig om lek på en akademisk nivå kan få hjälp av denna bok då den i många fall erbjuder ingående beskrivningar och resonemang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lekteorier
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lekteorier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, övergripande bok!
  Daniella Louise Stavgren, 27 november 2018

  Lättläst och beskriver de centrala i leken och dess olika delar! Bra och övergripande bok. Minnesvärd design inuti boken, som gör det lättare att minnas olika kapitel. Sammanfattning efter varje kapitel förenklar infon på ett lättsamt vis.

 2. Jättebra om lekteorier
  Ida C (Borås), 15 april 2015

  Enkel att läsa, tydlig och strukturerad. Bra uppdelat mellan de olika teorierna och väl förklarat med enkla beskrivningar och tydliggörande exempel.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Jensen