Etik i arbete med människor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2013-10-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Medarbetare
Vetlesen, Arne Johan (förf.)
Dimensioner
223 x 154 x 17 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789144090207
Etik i arbete med människor (häftad)

Etik i arbete med människor

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-09
472
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Yrkesetik är inte bara en fråga om teorier och tänkesätt. Det har också med personliga och institutionella ramar och förutsättningar att göra, och kräver att vi förhåller oss till många olika nivåer av den sociala verkligheten. Allt arbete med människor inbegriper otaliga situationer då etiska överväganden måste göras. Men vad innebär det egentligen att göra rätt då olika värden står emot varandra? Hur kan man lösa etiska dilemman? Etik i arbete med människor introducerar etik och etiskt tänkande för personal inom socialtjänst, vård och skola. Boken behandlar etik och moral som ett grundvillkor för mänsklig existens: sårbarhet, beroende och dödlighet i relation till önskemål om självbestämmande över sitt eget liv. Olika etiska riktningar, som pliktetik, nyttoetik och närhetsetik. I boken ägnas ingående uppmärksamhet åt en modell för etiska överväganden, KLOK-modellen.

Denna tredje upplaga av boken placerar etiken i en bredare personlig, samhälls- och kulturell kontext. Etik i arbete med människor vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom de sociala, vårdande och pedagogiska programmen och kurserna. Den starka kopplingen mellan teori och praktisk tillämpning gör den även lämplig som vidareutbildningsmaterial för yrkesverksamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik i arbete med människor
  2. +
  3. Hotet från Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet från Ryssland av Oscar Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 691 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etik i arbete med människor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårläst

    Jätte tung och svårläst, man förstår inte mycket i denna bok. Inte ens om man fösöker läsa mellan raderna i den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna