Inledande omhändertagande av akut sjuka personer : en bok för sjuksköterskor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2013-11-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 158 x 20 mm
Vikt
594 g
SAB
Vpj,362.18
ISBN
9789144090368
Inledande omhändertagande av akut sjuka personer : en bok för sjuksköterskor (häftad)

Inledande omhändertagande av akut sjuka personer : en bok för sjuksköterskor

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-11-19
422
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Inledande omhändertagande av akut sjuka personer är en bok som fokuserar på bedömning och omhändertagande av personer som drabbats av akuta medicinska tillstånd. Boken vänder sig till sjuksköterskor som arbetar med akutsjukvård, inom såväl sjukhusavdelningar som akutmottagningar. Alla studenter som är intresserade av akutsjukvård kommer att ha glädje av den här boken. Den ger en introduktion till varför man måste kunna övervaka sjuka personer, hur man rapporterar och förklarar vikten av att kontinuerligt följa upp de patienter man är ansvarig för. Läsaren introduceras till de "track and trigger"-system som används i vården. Den presenterar på ett strukturerat sätt de vanligaste och allvarligaste akuta tillstånden hos personer som drabbats och hur de ska övervakas.

Boken behandlar följande områden; Initial bedömning av den akut sjuka patienten, sårbara vuxna, plötslig död, hjärtstopp, chock, påverkat medvetande, andfåddhet, bröstsmärta, buk smärta och övre gastrointestinal blödning samt smärtande och svullen extremitet. Normalvärden redovisas också som jämförelse. Fokus ligger på bedömning och omhändertagande de första 24 timmarna av patientens sjukhusvistelse, men är värdefull för alla som träffar akut sjuka personer oavsett situation, inom såväl hemsjukvården som prehospital akutsjukvård. Boken ger mycket tips om fördjupad läsning. De aktuella referenserna tillsammans med författarnas gedigna kunskap inom området gör det här till en värdefull och aktuell bok för alla som är intresserade av akutsjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inledande omhändertagande av akut sjuka personer : en bok för sjuksköterskor
  2. +
  3. Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori... av Birgitta Andershed, Britt-Marie Ternestedt, Anette Alvariza, Magdalena Andersson, Inger Benkel (häftad).

Köp båda 2 för 974 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inledande omhändertagande av akut sjuka personer : en bok för sjuksköterskor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och utförliga beskrivningar
    Frida, 9 oktober 2018

    Bra och utförliga beskrivningar på flera akuta tillstånd. Hjälpte mig att förstå mycket av det vi går igenom på sjuksköterskeutbildningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna