Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2014-01-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ingmar Johansson
Dimensioner
223 x 154 x 14 mm
Vikt
384 g
SAB
Eaac,370.1523
ISBN
9789144090498

Variationsteori : för bättre undervisning och lärande

Häftad,  Svenska, 2014-01-20
413
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Du kan inte veta vad något är utan att veta vad det inte är." Denna motsägelsefulla sentens exemplifierar och fångar på ett bra sätt grundtanken bakom variationsteori. Du kan inte förstå decimalsystemet utan att ha stött på siffersystem baserade på andra grundvalar, och du kan inte förstå vad linjära ekvationer är utan att ha stött på andra sorters ekvationer.

Variationsteorin, de perspektiv den utgår ifrån, hur den tillämpas i hundratals fall och vilka resultaten blir presenteras i den här boken med hjälp av en mängd illustrerande och autentiska klassrumsexempel. Där nämns även andra teorier om lärande, men endast i syfte att visa på likheter med och skillnader mot variationsteorin på praktisk nivå. Syftet är att hjälpa lärare förstå hur variationsteorin kan användas i det praktiska arbetet.

Variationsteori - för bättre undervisning och lärande vänder sig till lärare och forskare i pedagogik som är intresserade av att förbättra undervisningen och lärandet i klassrummet. Den är också lämplig som inspiration för utbildningsadministratörer och beslutsfattare som vill förbättra kvaliteten i lärandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Variationsteori : för bättre undervisning och lärande
  2. +
  3. Ledarskap och utmaningar i professionellt lärande : med fokus på elevers lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap och utmaningar i professionellt läran... av Helen Timperley, Fiona Ell, Deidre Le Fevre, Kaye Twyford (häftad).

Köp båda 2 för 805 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mun Ling Lo

  • Classroom Discourse and the Space of Learning

    Ference Marton, Amy B M Tsui, Pakey P M Chik, Po Yuk Ko, Mun Ling Lo

    Classroom Discourse and the Space of Learning is about learning in schools and the central role of language in learning. The investigations of learning it reports are based on two premises: First, whatever you are trying to learn, there are certai...