Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
353
Utgivningsdatum
2013-09-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
Quality and safety in nursing : a competency approach to improving outcomes
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
626 g
SAB
Vpg,Vp,610.730973
ISBN
9789144090627
Kvalitet och säkerhet inom omvårdnad : sex grundläggande kärnkompetenser (häftad)

Kvalitet och säkerhet inom omvårdnad : sex grundläggande kärnkompetenser

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-09-11
429
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
År 2005 startade initiativet Quality and Safety Education for Nurses (QSEN), se även www.qsen.org, med målsättningen att förbereda sjuksköterskor inför utmaningen att öka vårdens kvalitet och patienternas säkerhet. För att uppnå detta mål ligger sex kärnkompetenser till grund: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap och kvalitetsutveckling, säker vård samt informatik. I Sverige finns Svensk sjuksköterskeförening i framkant avseende att sprida kunskap om de sex kärnkompetenserna, som egentligen är gemensamma för all hälso- och sjukvårdsutbildning. Denna bok är den första som samlat beskriver kärnkompetenserna och den är redigerad av framstående medlemmar i styrgruppen för QSEN.
Boken redogör för det amerikanska ursprungsprojektet och definierar var och en av de sex kärnkompetenserna. Läsaren ges instruktioner om hur de färdigheter som krävs för att uppnå var och en av kompetenserna kan förvärvas och implementeras. Avslutningen beskriver ytterligare strategier för implementering och övergången från studier till arbete och klinisk vardag.
Målgruppen är i första hand studenter på grundläggande nivå, men Kvalitet och säkerhet inom omvårdnad är en tillgång för alla studenter, lärare och yrkesverksamma inom omvårdnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvalitet och säkerhet inom omvårdnad : sex grundläggande kärnkompetenser
  2. +
  3. Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik av Lena Wiklund Gustin, Ingegerd Bergbom (häftad).

Köp båda 2 för 952 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kvalitet och säkerhet inom omvårdnad : se...