Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
298 g
SAB
Dgv,174.2
ISBN
9789144090801

Bemötandets etik

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-09-17
363
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla talar om bemötande. Inom omsorg, socialt arbete och vård, men också inom försäljning, ledarskap, service och utbildning. Ordet kombineras ofta med etik: Etik och bemötande. Hur bör vi tolka intresset för bemötande? Är det ett tecken på en ny serviceanda? Visar det en starkare betoning av medborgarens värdighet och rättigheter? Uppmärksammar vi bemötandet för att det i allmänhet är dåligt och måste förbättras? Eller beror intresset främst på att vi har insett att det är ytterst viktigt? Bemötandets etik behandlar frågan om bemötande och dess etik från olika utgångspunkter. Analys och resonemang knyter an till bemötandesituationer inom olika yrkesroller och även inom privatlivet. Författaren ger konstruktiva uppslag på hur man kan reflektera över och utveckla sitt bemötande i en professionell roll. I det avslutande kapitlet presenteras ett samlat förslag till en relevant bemötanderepertoar för socialt inriktade yrkesroller.

Bemötandets etik är skriven för alla som utbildar sig för eller har en socialt inriktad arbetsroll. Dit hör chefer och lärare, liksom alla yrkesgrupper som arbetar med behandling, vård, stöd och service, till exempel arbetsterapeuter, läkare, poliser, sjuksköterskor och socialarbetare, och inte minst alla som arbetar inom omsorgen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bemötandets etik
 2. +
 3. Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffekt... av Bo Hejlskov Elvén, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bemötandets etik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och tänkvärd, speciellt som den innehåller...
  Päivi Anttila, Västerås, 6 november 2013

  Mycket bra och tänkvärd, speciellt som den innehåller så många olika utgångspunkter/vinklingar/aspekter. Kan starkt rekommendera den till alla, oavsett bransh.

 2. Mycket bra! Har läst för Blennberg tidigare och alla...

  Mycket bra! Har läst för Blennberg tidigare och alla hans verk är bra! Etik baserad på lagar är ett måste.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Blennberger