Farmakologi och läkemedelsanvändning (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2014-09-05
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Sollesnes Holsen, Dag (förf.) / Jacobsen, Dag (förf.) / Jenssen, Trond (förf.) / Melsen Larsen, Signe (förf.) / Haase Moen, Mette (förf.) / Ormaasen, Vidar (förf.) / Pleym, Hilde (förf.) / Rygnestad, Tarjei (förf.) / Sandset, Per Morten (förf.) / Slørdal, Lars (förf.) / Wisløff, Finn (förf.) / Wist,
Dimensioner
280 x 210 x 20 mm
Vikt
1252 g
SAB
Vd
ISBN
9789144090856
Farmakologi och läkemedelsanvändning (häftad)

Farmakologi och läkemedelsanvändning

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-09-05
629
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är en andra omarbetad upplaga av Farmakologi och farmakologisk omvårdnad. Fokus i Farmakologi och läkemedelsanvändning ligger på läkemedlens praktiska användning. Teoretiska kunskaper knyts samman med daglig klinisk verksamhet genom exempel, fallbeskrivningar och problemställningar som utarbetats i samråd med yrkesverksamma sjuksköterskor.

Farmakologi och läkemedelsanvändning ger en grundläggande introduktion i klinisk farmakologi och nödvändig kunskap för sjuksköterskan i att


 • hantera läkemedel


 • observera och övervaka patienten - och handla rätt när det uppstår komplikationer


 • rapportera om läkemedels verkan och biverkningar


 • informera patienter om användningen och effekten av läkemedel.Boken är indelad i fyra delar. Den första delen ger en allmän, överordnad introduktion i ämnet. Del två visar hur läkemedel påverkar olika sjukdomsprocesser och den tredje delen handlar om läkemedelsbehandling vid sjukdomar i de olika organen och organsystemen. Den sista delen tar upp läkemedelsbehandling hos specifika patientgrupper och vid specifika tillstånd. I denna del ingår även ett avsnitt om naturmedicin.

De många illustrationerna gör det enkelt att tillgodogöra sig bokens innehåll. Det stora antalet fallbeskrivningar ökar förståelsen för varför man behöver särskilda kunskaper inom olika vårddiscipliner. Varje kapitel avslutas med kontrollfrågor samt förslag till litteratur och webbplatser för fördjupning i ämnet.

Boken är i första hand avsedd för grundutbildningen av sjuksköterskor. Den kan även användas vid andra universitets- och högskoleutbildningar, till exempel för sjukgymnaster, farmaceuter och biomedicinska analytiker. Redan yrkesverksamma och andra som är intresserade av farmakologi kan också ha stor glädje av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Farmakologi och läkemedelsanvändning
 2. +
 3. Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi,... av Elsy Ericsson, Thomas Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 1114 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Farmakologi och läkemedelsanvändning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läser du till SSK/DSK
  Syster M, 23 februari 2015

  Detta är den bok som har hjälpt mig i farmakologin. Den har patientexempel över det mesta och nätbaserade frågor. Går från det basala till djupet på ett enkelt sätt. Finns frågor att svara på i boken. Utan denna hade jag inte klarat mina tentor på området.

 2. Bra bok
  Catarina Andersson, 23 september 2014

  Mycket bra bok. Rekommenderas. Tydlig och verkar ta upp det man behöver veta om farmakologi. Även bra dom uppslagsbok. Bra bok när man löser till ssk.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Farmakologi och läkemedelsanvändning