Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2013-11-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 12 mm
Vikt
345 g
SAB
Vde,Ve,615
ISBN
9789144090870
Äldres läkemedelsbehandling : orsaker och risker vid multimedicinering (häftad)

Äldres läkemedelsbehandling : orsaker och risker vid multimedicinering

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-11-27
502
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Äldres läkemedelsbehandling är ett högaktuellt ämne i Sverige såväl som i andra delar av världen. Läkemedelsförskrivningen till äldre har fortsatt att öka och allt fler äldre använder stora mängder läkemedel med risk för oönskade bieffekter och bristande effekt och säkerhet.
Sedan den här boken kom ut för första gången har det skett stora förändringar på såväl läkemedelsområdet som i äldrevården. Förutsättningarna för äldres vård har förändrats med minskad tillgång till slutenvårdsplatser, kortare vårdtider på sjukhus och färre platser på kommunala äldreboenden.
Förändringarna har föranlett denna andra upplaga i vilken orsaker och risker vid multimedicinering, dels för individen och dels för samhället, belyses. Det redogörs också för förbättringsinsatser och arbetsmetoder för att förbättra läkemedelssituationen för äldre patienter. Boken innehåller också ett kapitel om vanliga geriatriska symtomkomplex i relation till läkemedelsbehandling.
Äldres läkemedelsbehandling vänder sig till läkare och sjuksköterskor, farmaceuter samt andra personalkategorier med täta kontakter med äldre och deras läkemedelsanvändning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldres läkemedelsbehandling : orsaker och risker vid multimedicinering
  2. +
  3. Ögonboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ögonboken av Maria Kugelberg, Jan Ygge (häftad).

Köp båda 2 för 1017 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äldres läkemedelsbehandling : orsaker och risker vid multimedicinering. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    Anna Sjöberg, 28 januari 2014

    Bra och informativ bok om äldres läkemedelsbehandling. Boken belyser ämnet från flera olika synvinklar, vilket är mycket värdefullt. Rekommenderas både till studerande på sjuksköterskeprogrammet och till verksamma sjuksköterskor.

Visa alla 1 recensioner