Se mig som jag är (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789144090948
Se mig som jag är (häftad)

Se mig som jag är

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2013-01-11
597
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur kan det komma sig att särbegåvade elever med en IQ på över 120 ofta får problem i skolan? Istället för att utvecklas till sin fulla potential blir dessa barn ofta "klassens bråkstakar" eller tysta och inåtvända. För att passa in väljer de att dölja sin förmåga.
I Se mig som jag är skriver Camilla Wallström bland annat om den utbredda missuppfattning som säger att "begåvade barn klarar sig alltid". Forskning och erfarenheter visar att de särbegåvade barnen har lika stort behov av lärarstöd som de elever som behöver extra hjälp för att uppnå målen.
I boken kan vi läsa om:
Vad är särbegåvning?
Hur känner vi igen ett särbegåvat barn?
Hur kan skolan stötta och stimulera dessa barn?
Vad skiljer särbegåvade elever från högpresterande elever?
Se mig som jag är innehåller också flera livsberättelser där särbegåvade vuxna människor delar med sig av sin uppväxt och skoltid. Det är starka röster från en ofta glömd och förbisedd grupp människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Se mig som jag är
 2. +
 3. Särbegåvade barn : i förskoleålder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Särbegåvade barn : i förskoleålder av Branca Lie (häftad).

Köp båda 2 för 891 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Se mig som jag är. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lättläst och informativ bok i ämnet
  Moa Iller, 24 september 2015

  Mycket intressant. Skriver på ett enklare sätt om särbegåvning och listar exempel på situationer. Hög igenkänningsfaktor på mycket. Rekommenderas som första bok i ämnet.

 2. En snabbtitt på särbegåvade barn
  Anni, 1 september 2014

  "Se mig som jag är", skriver författarinnan, men bjuder tyvärr bara på en snabbtitt på särbegåvade barns förutsättningar och behov. Alltför tunn, grund och lättläst bok om vikten av att se och rätt bemöta särbegåvade barn i skolan. Boken levde inte alls upp till mina förväntningar. Socialmedicinsk tidskrift vol. 91, nr.2, 2014: "Se mig - också! Om särbegåvades utsatthet" har mer ingående och aktuell information än vad som ges här. Eftersom de valt att alludera på denna boks titel är kanske oc... Läs hela recensionen

 3. Lättläst och enkel!
  Barbro Falk, 30 juli 2014

  Boken var väldigt bra. Lättläst all information samlad. Lätt att ta med sig. Bra med hänvisningar till fördjupningar. Det enda negativa med den är att den är så dyr!

 4. Lättläst! Med fakta och personbeskrivningar om vart...
  Amedea, 14 november 2013

  Lättläst! Med fakta och personbeskrivningar om vart annat. Rekommenderas till föräldrar, pedagoger och personal i kontakt med barn. Lite dyr men väl värd varenda krona.

 5. Den här boken borde vara obligatorisk litteratur på...
  Tina Linde, 20 augusti 2013

  Den här boken borde vara obligatorisk litteratur på lärarutbildningen! Den är full av tips på hur man kan känna igen och bemöta särbegåvade barn i skolan. Det kan vara livsavgörande för de här barnen!

  Som mamma till en särbegåvad pojke har jag sett hur understimulans och repetition leder till stökighet och underprestation och hur intellektuella utmaningar tänder en särskild glöd som skulle kunna leda hur långt som helst om den bara tas tillvara.

  Exemplen och metoderna i bok... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner