Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2013-03-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jennfors, Elisabeth (förf.) / Jonsson, Agneta (förf.) / Lagerlöf, Pernilla (förf.) / Larsson, Jonna (förf.) / Delblanc, Åsa (förf.) / Pramling, Niklas (förf.) / Sheridan, Sonja (förf.) / Stenliden, Linnea (förf.) / Thulin, Susanne (förf.) / Thuresson, Hanna (förf.) / Williams, Pia (förf.) / Ärlemalm
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
338 g
ISBN
9789144091037
Barndom, lärande och ämnesdidaktik (häftad)

Barndom, lärande och ämnesdidaktik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-03-12
373
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bokens kapitel handlar om hur barn lär sig språk och kommunikation, naturvetenskap och teknik, samt estetik i förskolan. Alla kapitel är baserade på olika empiriska och praktiknära studier från förskolans värld. Bokens inledande kapitel problematiserar barndom, lärande och ämnesdidaktik i dagens Sverige och belyser frågor kring barndom och förskola i förändring och förskolan som utvecklings- och läromiljö. I bokens avslutande och sammanfattande kapitel diskuterar bokens redaktörer det som undersökts i de olika studierna i relation till dagens krav på en mer kunskapsorienterad förskola.

Exempel bland bokens 13 kapitel är:
Att göra bruk av barns perspektiv
Språkutveckling genom dialogsamspel
Visuell kultur - barns kreativa och lärande öga
Friktion som fysikaliskt fenomen
Att berika barns musikaliska lyssnande

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolan och för personer som vill fördjupa sig i frågor om förskolebarns lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barndom, lärande och ämnesdidaktik
  2. +
  3. Att vara speciallärare : med specialisering språk-, skriv- och läsutveckling, matematikutveckling samt intellektuell funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vara speciallärare : med specialisering spr... av Barbro Bruce (häftad).

Köp båda 2 för 747 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barndom, lärande och ämnesdidaktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tråkig
    Jonathan Ryman, 22 april 2016

    Detta var en väldigt tråkig bok som jag tyvärr var tvungen att läsa på grund av min utbildning annars hade jag aldrig varken läst eller lagt pengar på denna bok.

Visa alla 1 recensioner