Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2017-08-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 177 x 25 mm
Vikt
697 g
SAB
Tb
ISBN
9789144091181
Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare (häftad)

Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-09
496
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Syftet med grundskolans matematikundervisning är att eleverna ska utveckla kunskaper inom matematik. De ska också utveckla sin förmåga att använda matematiken i vardagliga sammanhang och inom andra ämnesområden.
Vissa grundläggande matematikkunskaper är avgörande för elevens förståelse av den fortsatta matematiken. En stor del av dessa kunskaper handlar om aritmetik, vilket lyfts fram i denna bok. En central del av matematiklärarens yrkeskunnande är därför att känna till hur elever i olika åldrar kan bygga upp sina grundläggande matematikkunskaper. Undervisningen bör inriktas mot att eleverna lär sig matematiska modeller som bygger på räknelagar och räkneregler, vilka i sin tur är nödvändiga verktyg vid lösning av olika typer av problem.
Boken bygger delvis på Löwings aktuella forskning om hur man genom didaktisk ämnesanalys kan bygga förkunskapsstrukturer för skolans grundläggande matematik. Bokens innehåll bygger även på mångårigt forsknings- och utvecklingsarbete om undervisningsprocessen, elevers tänkande och matematikämnets didaktik samt på internationell forskning.
Till boken hör en webbsida, med kompletterande material i form av facit till övningsuppgifter och en del träningsmaterial i aritmetik. Vidare finns Winnetkakort och exempel på tentamensfrågor för lärarstudenter.
Denna andra upplaga är reviderad och anpassad till Lgr11 och övriga styrdokument som är kopplade till denna. De elevresultat som presenteras inom olika delar är uppdaterade och hämtade från aktuell forskning.
Boken är avsedd för utbildning och kompetensutveckling av lärarstuderande och lärare samt för föräldrar som vill hjälpa sina barn att tillgodogöra sig det matematikinnehåll som beskrivs i grundskolans kursplaner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare
  2. +
  3. Tal och tanke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tal och tanke av Ida Heiberg Solem, Bjørnar Alseth, Gunnar Nordberg (häftad).

Köp båda 2 för 1123 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madeleine Löwing