Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-12-30
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
221 x 155 x 15 mm
Vikt
282 g
SAB
370.711,Epab.04
ISBN
9789144091198
Handledning i lärarutbildning : att utforska undervisningssituationer (häftad)

Handledning i lärarutbildning : att utforska undervisningssituationer

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-12-30
267
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Handledning i lärarutbildning har fokus på hur handledaren kan bidra till att den handledde får syn på det sammanhang hon befinner sig i. Det är viktigt att den handledde förstår växelspelet mellan sig själv och dem hon arbetar med. Ofta är det just detta vi missar i betraktandet av ett skeende: "Hur är jag själv indragen i detta?" Författarna väcker angelägna frågor kring handledning med utgångspunkt i den verksamhetsförlagda utbildningen. Boken behandlar handledningen ur den handleddes perspektiv såväl som ur handledarens. Vidare tas frågor om synen på lärande upp och hur man kan skapa förståelse för lärandeprocesser. Författarna redovisar också metoder för handledning och visar hur man kan analysera undervisningssituationer.

Boken är avsedd för blivande och verksamma lärare samt för utbildning av handledare. I denna tredje upplaga har boken uppdaterats och ett kapitel om den nya verksamhetsförlagda utbildningen har lagts till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handledning i lärarutbildning : att utforska undervisningssituationer
 2. +
 3. Att bedöma lärarkvalitet : skicklighet, lämplighet & kompetens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bedöma lärarkvalitet : skicklighet, lämplig... av Per Gerrevall (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Den svårfångade reflektionen

  Peter Emsheimer, Hasse Hansson, Thomas Koppfeldt

  Vilken är skillnaden mellan att fundera och att reflektera? Författarna till denna bok söker svar på frågan om reflektionens innebörd och hur den kan bidra till att människor bättre kan hantera tänkbara frågeställningar och problem de ställs inför...

 • Ge, ta och delta i handledning

  Peter Emsheimer

  Ge, ta och delta i handledning beskriver handledning som en process präglad av motsättningar mellan olika perspektiv. Som handledare vill man hjälpa, men inte ta över den handleddas arbete. Den handledda, i sin tur, upplever ofta frånvaron av tydl...