Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-10-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Jakobsson
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789144091501
Det berättande barnet : stimulera förskolebarn att uttrycka sig i ord (häftad)

Det berättande barnet : stimulera förskolebarn att uttrycka sig i ord

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-29

Slutsåld

Förskolebarn har en enorm lärandemotivation som ska aktiveras, stimuleras och sporras så tidigt som möjligt. All forskning visar att det lärande som försiggår och grundläggs i 0-6-årsåldern är basen för barnets livslånga lärande. Den allra viktigaste språkliga utvecklingen i förskoleåldern är berättelser - förmågan att koppla samman ord till små sekvenser som i sin tur kopplas samman till större händelseförlopp. Att lära sig att berätta innebär att barnet tillägnar sig nya sätt att tänka och organisera tankar på.

De narrativa praktikformer i förskolan som bokens författare för fram är en medveten uppgörelse med föreställningen att barn till övervägande del lär sig språk av sig själva - eller av varandra. De metoder som beskrivs representerar ett alternativ till språklig utveckling i så kallad fri lek. Den röda tråden i metoden är att barn lär sig språk genom att ingå i språkliga, sociala och kognitiva gemenskaper med vuxna och att barn stimuleras kognitivt genom målinriktade aktiviteter och medvetet sociala umgängesformer. Det berättande barnet vänder sig i första hand till blivande och verksamma förskollärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det berättande barnet : stimulera förskolebarn att uttrycka sig i ord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Givande bok
    Janina Kilpala, 12 november 2014

    En mycke givande bok som gav mig infalls vinklar och fick mig att gå djupare. En bok jag verkligen rekommenderar för alla förskollärare och lärare i tidigare år,

Visa alla 1 recensioner