Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2014-08-12
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
553 g
SAB
Qbac,Qbmp
ISBN
9789144091648
Tillämpad kommunikationsvetenskap (häftad)

Tillämpad kommunikationsvetenskap

(3 röster)
Häftad Svenska, 2014-08-12
366
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur tillämpas kommunikationsvetenskapliga kunskaper inom företag, offentliga institutioner och intresseorganisationer? Vilka erfarenheter från yrkesfältet är betydelsefulla för akademiska studier av organisationers kommunikation? Var står forskningen på området? Det är centrala frågor för denna bok som ger en översikt av ämnesområdet strategisk/planerad kommunikation och public relations.

Professionell hantering av kommunikation och relationer med omvärlden får allt större betydelse för framgångsrika organisationer. Kommunikativ förmåga uppmärksammas allt mer som en avgörande faktor för ledning av alla typer av organisationer.
Boken söker förena de akademiska och yrkesmässiga erfarenheterna på området. Den behandlar såväl klassisk teoribildning och sedvanliga metoder som nya forskningsrön och utvecklingstendenser i branschen. Boken har ett processperspektiv med inriktning på analys-, planerings- och strategimomenten i kommunikationsarbetet.

Tillämpad kommunikationsvetenskap lämpar sig som lärobok i universitets- och högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap liksom i specifika kurser i tillämpad kommunikationsverksamhet. Den lämpar sig även väl för teoretisk fortbildning av yrkesverksamma inom kommunikationsbranschen.
Den fjärde upplagan av denna bok med sin unika koppling mellan teori och praktik innebär en aktualisering av forskning och kunskaper inom kommunikationsområdet. Senare tids metodutveckling med bl.a. sociala medier beaktas. Nya fall och exempel följer genomgången av arbetsprocessen inom branschen och yrket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillämpad kommunikationsvetenskap
  2. +
  3. Strategisk kommunikation - Forskning och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strategisk kommunikation - Forskning och praktik av Jesper Falkheimer, Mats Heide (häftad).

Köp båda 2 för 753 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tillämpad kommunikationsvetenskap