Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2014-07-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
252 g
SAB
Obaaj
ISBN
9789144091723
Att leda osäkra och komplexa projekt : från styrning och kontroll till stöd för självorganisering (häftad)

Att leda osäkra och komplexa projekt : från styrning och kontroll till stöd för självorganisering

Häftad Svenska, 2014-07-24
335
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur ser det ledarskap ut som skapar effektiv framdrift av komplexa projekt fastän ledaren inte fokuserar på styrning och kontroll? I den här boken presenteras ett framgångsrikt sätt att genomföra projekt. Det handlar om att ha ett tydligt ledarskap som stödjer samverkan och förmågan att hantera det oväntade. Konsekvensen blir en projektlogik som bygger på att skapa ramverk och riktlinjer, snarare än regler.
Boken bygger på intervjuer av ledare från vitt skilda miljöer som framgångsrikt hanterar såväl osäkerhet som komplexitet och på författarnas slutsatser om varför ledarna når de goda resultaten. I intervjuerna framkommer ett gemensamt mönster, ett "spelsystem", som gör det möjligt för projektdeltagarna att använda sin kompetens och bedömningsförmåga för att lösa sin arbetsuppgift och samtidigt arbeta för det gemensamma målet.

Boken vänder sig främst till dig som leder eller arbetar i projekt eller är chef i en organisation som bedriver arbete i projektform.
Att leda osäkra och komplexa projekt har tilldelats priset Årets projektledarbok 2015, som årligen delas ut av Svenskt Projektforum i syfte att främja och lyfta fram litteratur inom projektområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att leda osäkra och komplexa projekt : från styrning och kontroll till stöd för självorganisering
 2. +
 3. Förändringskraft i en ny tid : medvetet utvecklingsarbete och möten med mening

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändringskraft i en ny tid : medvetet utveckl... av Greta Rask (storpocket).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • People at work : gestalt methodology and management

  Lars Marmgren

  This is a book about cooperation, about people at work. Today, most organizations are based on a command and control management philosophy assuming that people need to be individually stimulated and directed in order to cooperate. That management ...

 • People at Work: Gestalt methodology and management

  Lars Marmgren

  This is a book about cooperation, about people at work. Today, most organizations are based on a "command and control" management philosophy assuming that people need to be individually stimulated and directed in order to cooperate. That managemen...