Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2014-02-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 16 mm
Vikt
429 g
SAB
Docb,Vlbdö,Doea
ISBN
9789144092355
Relationsinramningsteori - RFT : teori och klinisk tillämpning (häftad)

Relationsinramningsteori - RFT : teori och klinisk tillämpning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-02-19
405
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad gör vi egentligen när vi tänker? Hur påverkar detta agerande annat mänskligt beteende? På vilket sätt spelar tänkande in i de problem som gör att människor söker psykoterapi? På senare år har grundforskning inom inlärningspsykologin gett en del nya svar på dessa gamla frågor. Teorin som grundar sig på denna forskning kallas relationsinramningsteori (RFT) och den har bl.a. lett till utveckling av en modern form av beteendeterapi, Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Relationsinramningsteori - RFT ger en grundläggande och bred introduktion till RFT. Den har ett teoretiskt fokus men innehåller också en praktisk orientering i teorins kliniska tillämpning. Kliniska fall används som illustrativa exempel.
Boken är avsedd som kurslitteratur i psykologi och psykoterapi på universitets- och högskolenivå. Den vänder sig också till yrkesverksamma psykologer och psykoterapeuter som vill fördjupa sina kunskaper i en inlärningspsykologiskt förankrad psykoterapi samt till en bredare läsekrets med intresse för en vetenskaplig analys av mänskligt språk och kognition.
I denna reviderade, andra upplaga, är framför allt den kliniska tillämpningsdelen omarbetad. Det avsnittet innehåller bland annat ett nyskrivet, sammanfattande kapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationsinramningsteori - RFT : teori och klinisk tillämpning
  2. +
  3. Beteendets ABC : en introduktion till behavioristisk psykoterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendets ABC : en introduktion till behaviori... av Jonas Ramnerö, Niklas Törneke (häftad).

Köp båda 2 för 789 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Törneke