Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2016-10-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
361 g
SAB
Vefc,Vfd
ISBN
9789144092447
Smärta och smärtbehandling hos barn och ungdomar (häftad)

Smärta och smärtbehandling hos barn och ungdomar

Häftad Svenska, 2016-10-21
349
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Smärtbehandling till barn och ungdomar utgör ett kunskapsområde som började utforskas på 1980-talet. De senaste decennierna har ett starkt ökande antal forskningsstudier inom ämnet publicerats. Kliniskt har tillämpningen av aktuell kunskap släpat efter. Fortfarande har kunskapen om smärtbehandling till barn och ungdomar inte fått den spridning som behövs för ett gott omhändertagande av barn och ungdomar inom sjukvården.

Studentlitteratur utgav en första bok om smärta hos barn och ungdomar 2001. Sedan dess har mycket ny kunskap genererats. I denna nya bok har forskning och beprövad erfarenhet från de senaste decennierna inkluderats, och boken utgår mer från smärtans fenomenologi, smärtanalys och smärtbehandling. Farmakologiska landvinningar har tillkommit och behandling av långvarig smärta har starkt utvecklats.

Boken vänder sig till läkare i grundutbildning och allmäntjänstgöring men torde vara av intresse för alla inom sjukvården som kommer i kontakt med barn i sin verksamhet eller i sin utbildning såsom barnläkare, smärtläkare, allmänläkare, barnsjuksköterskor, distriktssköterskor och fysioterapeuter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärta och smärtbehandling hos barn och ungdomar
  2. +
  3. Långvarig smärta : behandling och rehabilitering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Långvarig smärta : behandling och rehabilitering av Stefan Magnusson, Clas Mannheimer (häftad).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Smärta och smärtbehandling hos barn och u...