Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2016-01-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 20 mm
Vikt
494 g
SAB
Vmj
ISBN
9789144092485
Arbetsterapi för barn och ungdom (häftad)

Arbetsterapi för barn och ungdom

Häftad,  Svenska, 2016-01-11
425
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbetsterapi för barn och ungdom Kan levereras innan julafton
I Arbetsterapi för barn och ungdom har 28 ledande experter inom arbetsterapi bidragit med gedigen kunskap och klinisk erfarenhet av barn och ungdom med funktionsnedsättningar. I boken finns ett tydligt fokus på aktiviteter i barnens vardag men även i förhållande till hälsa, samhälle och transition från barn till vuxenlivet. Arbetsterapi för barn och ungdom tar även upp aktiviteter kring lek, skola och fritid samt hur barn lär sig nya aktiviteter, och hur de kan träna och kompensera för nedsatt funktion. Kommunikation, kognitivt stöd och förmågan att använda sina händer behandlas också.

Boken representerar forskningsläget för svensk arbetsterapi inom området barn och ungdom. Den visar att det finns en bredd i den pågående forskningen men också att det behövs mer kunskap. Arbetsterapi för barn och ungdom riktar sig till arbetsterapeuter inom grundutbildning och fortbildning samt till verksamma arbetsterapeuter och andra yrkesgrupper som möter funktionsnedsatta barn och ungdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arbetsterapi för barn och ungdom
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • BAS Bedömning av anpassningar i skolmiljön

  Helena Hemmingsson, Snæfrídur Thóra Egilson, Helene Lidström

  Många elever i dagens svenska skola är i behov av anpassningar och särskilt stöd. För att rätt insatser ska kunna planeras och genomföras är det viktigt att elevernas behov upptäcks och kartläggs på ett systematiskt sätt. BAS - Bedömning av anpass...

 • Improving Hand Function in Children with Cerebral Palsy

  Ann-Christin Eliasson, Patricia Burtner

  Clinics in Developmental Medicine No. 178 For most children with cerebral palsy, the extent to which they can use their hands is critical to their overall development. Over the last two decades there have been major advances in the understanding o...