Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
807
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
245 x 170 x 43 mm
Vikt
1350 g
SAB
Oa
ISBN
9789144092492
Sociologi (häftad)

Sociologi

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-08-11
662
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Sociologi är en av världens ledande introduktionsböcker till sociologi och har under snart 25 år lästs av tusentals sociologi studenter över hela världen. Boken väver samman en internationell överblick över dagens samhällen med en gedigen genomgång av disciplinens teoretiska huvuddrag. Boken ger en klar och överskådlig introduktion till sociologin som ämne och visar hur viktigt det är att ha en förståelse för hur samhället fungerar för att man som individ ska kunna engagera sig i centrala samhällsfrågor.

Denna upplaga, den femte på svenska, har reviderats och moderniserats i sin helhet. Den ger god överblick över den senaste tidens utveckling i världen och redogör för nya idéer inom sociologin. Klassiska debatter behandlas utförligt och även de mest komplicerade tankarna förklaras på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Den nya upplagan innehåller också ny och uppdaterad information om den globala finanskrisen, sociala oroligheter (från studentprotester och protester mot åtstramningspolitiken till den arabiska våren), klimatförändringen och miljön, ny mediateknik, feministisk samhällsteori, intersektionalitet samt den förändrade maktfördelningen i världen.

Sociologi innehåller allt som en sociologibok på introduktionsnivå bör göra. Bredden och omfattningen gör den till ett perfekt verk för universitetsstudenten som går sin första sociologikurs, och den kommer att ge inspiration åt en ny generation sociologer. Boken har anpassats för att vara relevant för svenska studenter och försetts med material som möjliggör för studenten att snabbt orientera sig om svenska förhållanden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sociologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst

    Studiebok som är förvånansvärt lättläst och meddragande trots sin tjocka volym och tättskrivande text. Högaktuell i sina ämnesområden med intressanta exempel från hela världen.

  2. Sociologi
    Ramdane Benouaden, 20 juli 2018

    Det är en fantastiskt bok. Jag recomenderar den till alla som studerar sociologi eller till folk som vill förstår samhälet. Jag har läst den på arabiska och på engelska och nu på svenska.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna