Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2015-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 168 x 10 mm
Vikt
447 g
SAB
Aef
ISBN
9789144092546
Akademiskt läsande och skrivande (häftad)

Akademiskt läsande och skrivande

(14 röster)
Häftad Svenska, 2015-08-17
307
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Studier på universitet och högskola innebär en utmaning för de allra flesta studenter, inte minst när det gäller de höga kraven på läs- och skrivförmåga. Texterna som ska läsas uppfattas ofta som svårtillgängliga och de skriftliga uppgifterna man ställs inför som nervpressande. Så hur gör man då för att ta sig an de högt ställda förväntningarna och planera studierna på ett effektivt sätt? Hur utvecklar man lässtrategier som leder till att man på djupet förstår innehållet i en vetenskaplig text? Och hur gör man för att förbättra sitt eget skrivande i riktning mot ökad anpassning till den akademiska genren och stilnivån?

Genom sina resonerande textavsnitt och praktiska övningar ger boken tydlig vägledning i hur man kan utveckla läs- och skrivförmågan i akademiska sammanhang. Författarna beskriver bland annat högskolan som studiemiljö, ger konkreta råd om studieteknik, förklarar hur man utvecklar sitt skrivande genom respons från andra samt lyfter fram utmärkande drag i den vetenskapliga texten och i det akademiska språket.
Akademiskt läsande och skrivande passar lika väl för kurser vid universitet och högskola som för avancerade kurser i svenska och svenska som andraspråk på gymnasium och inom vuxenutbildningen. Boken kan också användas vid självstudier motsvarande nivå C1 och C2 på den europeiska språkskalan CEFR.

Denna bok passar bra ihop med och kompletterar boken Muntlig interaktion i akademiska sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akademiskt läsande och skrivande
  2. +
  3. Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang av Vendela Blomström, Catarina Persson (häftad).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Akademiskt läsande och skrivande