Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2014-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
520 g
SAB
Uh,P
ISBN
9789144092669
Hållbar utveckling : en introduktion för ingenjörer (häftad)

Hållbar utveckling : en introduktion för ingenjörer

Häftad Svenska, 2014-09-01
335
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vardagen för olika ingenjörer kan se väldigt olika ut, men den klassiska bilden av ingenjören är densamma: problemlösaren och möjlighetsskaparen. Ingenjören ser hur man kan förändra det vi gör i dag så att världen kan bli lite bättre. Och det är precis detta som hållbar utveckling handlar om - att hitta och genomföra ständiga förbättringar, överallt i samhället, som bidrar till ett bättre liv för alla.

Den här boken vänder sig till studenter som ska bli ingenjörer och till ingenjörer som vill lära sig mer om de utmaningar vi står inför i dag. Boken introducerar begreppet hållbar utveckling och diskuterar hur teknik kan bidra till en hållbar eller en ohållbar utveckling. Men författaren går även vidare och diskuterar perspektiv-frågan, olika tankeparadigm och vikten av reflektion och diskussion för att nå pragmatiska lösningar på svåra värderingsproblem. Boken innehåller exempel på möjliggörande teknik, instuderingsuppgifter och diskussionsfrågor.
"Från problem till möjlighet. Så kan omvärldens syn på oss ingenjörer beskrivas under en 30-40-årsperiod. Teknisk utveckling är en väldigt stark kraft. Men utveckling är ett hantverk. Tuffa krav kommer att resas och olika lösningar måste därför prövas. Resultatet kommer om enskilda individer och grupper får möjlighet att delta i denna utveckling. Vi ska ha med oss en insikt om utmaningarnas storlek och det ska vara en viktig drivkraft. Denna kan under rätt förutsättningar omvandlas till viktiga framsteg, men helt avgörande för detta är goda kunskaper i både helhet och detaljer. Denna bok är en utmaning men också en möjlighet för dig att ge ditt bidrag till en mer hållbar värld. Ingenjörer är helt avgörande. Lycka till med din uppgift."

Peter Larsson, samhällspolitisk direktör för Sveriges Ingenjörer
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbar utveckling : en introduktion för ingenjörer
  2. +
  3. Energiförsörjning - En introduktion till vårt energisystem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Energiförsörjning - En introduktion till vårt e... av Sven Werner (häftad).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hållbar utveckling : en introduktion för ...