Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2014-01-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
270 x 220 x 3 mm
Vikt
179 g
SAB
Fc
ISBN
9789144092850

Läsförståelse D

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2014-01-14
144
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Läsförståelse A-D tränas eleverna till att bli aktiva läsare - läsare som kopplar textens innehåll till egna erfarenheter och anpassar läsningen efter textens krav. I det här materialet innebär läsförståelse allt från att förstå vad texten handlar om, bokstavligen, till att förstå textens budskap. Frågorna är konstruerade så att svaren måste sökas i texten och motiveras utifrån den, ibland i kombination med egna erfarenheter.

I Läsförståelse A-D får eleverna möta olika texttyper, t.ex. berättelser, noveller, utdrag ur romaner, insändare, reportage, dikter, fabler, instruktioner, recensioner, inbjudningar och reklamtexter. Olika texter läses på olika sätt, och detta ska eleverna bli medvetna om och arbeta med. En läsare med genrekunskap har lättare att "genomskåda" en text och förstår, till exempel, att man i en insändare läser en persons åsikter, inte fakta. I boken finns 22 texter, både faktatexter och skönlitterära texter. Några genrer återkommer i alla böcker, några i två eller tre, medan ytterligare några tas upp bara i en av böckerna. Textmängden och textens svårighetsgrad ökar i rimlig omfattning från bok till bok.

I Läsförståelse A-D är varje uppslag ett kapitel. På vänstersidan finns den text som eleverna ska läsa och sedan arbeta med. Här finns också uppgifter att arbeta med före läsningen, frågor som hjälper eleverna att lättare komma in i texten. På högersidan finns uppgifter med tre olika inriktningar på frågor.

* Vad står det i texten?
Svaret på gröna uppgifter står klart och tydligt i texten.
* Vad säger texten?
Svaret på gula uppgifter står också i texten, men det står mellan raderna.
Eleverna måste dra egna slutsatser.
* Fundera över texten I de röda uppgifter får eleverna reflektera över det som sägs i texten, och vara kritiska.

Serien Läsförståelse har sedan första upplagan fått ny layout samt många nya texter och bilder. Seriens omtyckta upplägg finns kvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsförståelse D
  2. +
  3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna