Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 7 mm
Vikt
274 g
SAB
Qb
ISBN
9789144092898
Fastighetsvärdering och marknadsanalys (häftad)

Fastighetsvärdering och marknadsanalys

Häftad Svenska, 2015-11-05
273
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur värderar man ett hyreshus, ett kontorshus eller en villa?

Att fastigheter blir rätt värderade är avgörande för en fungerande fastighetsmarknad, där fastigheter fyller flera funktioner: som boende, investering och säkerhet för lån. Fastighetsvärdering och marknadsanalys belyser de två mest etablerade metoderna för bedömning av fastigheters marknadsvärde: ortsprismetoden - som baseras på studier av tidigare köp - och avkastningsmetoden - som baseras på framtida betalningsöverskott och avkastningskrav.
Bokens första del ger en grundlig genomgång av metoder för fastighetsvärdering. För att värdera med ortsprismetoden krävs kunskaper i arkitektonisk kvalitet, byggnadsteknik, juridik och fastighetsekonomi. För att värdera med avkastningsmetoden krävs dessutom djupare kunskaper i marknadsanalys. Marknadsanalys är temat för bokens andra del. En värdering kan inte göras utan en marknadsanalys, men en marknadsanalys kan användas i en mängd andra sammanhang än vid en värdering.

Författaren behandlar såväl bakomliggande teorier och begrepp som den praktiska arbetsgången vid fastighetsvärdering och marknadsanalys. Boken innehåller en rad konkreta exempel, instuderingsfrågor och övningsuppgifter. Den vänder sig till dig som studerar på universitet eller högskola eller är allmänt intresserad av fastigheter och ekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fastighetsvärdering och marknadsanalys
  2. +
  3. Fastighetsvärdering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fastighetsvärdering av Christina Gustafsson, Hans Lind, Stellan Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 542 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Brunes

Bloggat om Fastighetsvärdering och marknadsanalys