Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2014-09-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Eab,F.062
ISBN
9789144093123
Lär dina studenter att skriva (häftad)

Lär dina studenter att skriva

Häftad Svenska, 2014-09-26
258
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att skriva akademiska texter är en ny erfarenhet för många studenter. Akademiska texter måste uppfylla särskilda krav på både form och innehåll, och de omgärdas dessutom av många underförstådda normer som kan vara svåra för studenter att upptäcka och för insatta lärare att uppmärksamma.
Lär dina studenter skriva handlar om hur du som lärare kan lära dina studenter att skriva akademiskt. Med utgångspunkt i det som är karakteristiskt för akademiska texter - struktur, saklighet och koncentration - presenteras och diskuteras exempel från studenttexter. Särskild vikt läggs vid språkliga uttryckssätt och problem som är vanliga oavsett ämnesområde. Boken beskriver vad lärare och studenter bör tänka på i olika stadier av skrivprocessen och visar på vikten av att diskutera språksituation, anpassa lärarkommentarer och planera för responsarbete.
Bokens målgrupp är verksamma lärare på högskolor och universitet samt studenter som själva vill utveckla sitt skrivande. Den är även relevant för lärare i allmänhet och för personer som arbetar med texter och skrivande som en del av annan utbildningsverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lär dina studenter att skriva
  2. +
  3. Skriva för att lära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva för att lära av Olga Dysthe, Frøydis Hertzberg, Torlaug Løkensgard Hoel (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »