Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
375 g
SAB
Oead,346.07
ISBN
9789144093178

Nationell rätt och internationella köpavtal

Häftad, Svenska, 2013-08-16
356 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Rättsliga regler har uppkommit på olika sätt. En viss rättsordning är ofta knuten till en viss stat eller ett förbund av stater. Handeln har genom åren även reglerats genom olika sedvänjor och handelsbruk. De nationella rättsordningarna löser vissa rättsliga problem på olika sätt. Den splittring som uppkommit har man internationellt försökt motverka med varierande metoder, t.ex. genom särskilda internationella konventioner. Internationella Handels kammaren (ICC) har spelat stor roll för regelharmonisering. Vidare har kontrakts skrivaren normalt full frihet att oberoende av lagstiftning själv i ett köpavtal bestämma och formulera avtalsvillkoren, men vid en tvist mellan avtalsparterna kommer denna ofta att lösas vid en nationell domstol eller genom skiljedom.

Denna bok orienterar dels om regleringen av vissa centrala avtals- och köprättsliga frågor i angloamerikansk, fransk och tysk rätt dels om några internationella åtgärder för att motverka den splittring som uppkommit. Här presenteras också kortfattat de s.k. European Contract Principles och Unidrot Principles of International Commercial Contracts. Vidare lämnas några exempel på kontraktsklausuler.
Boken vänder sig i första hand till studerande vid de juridiska fakul teterna och handelsrättsliga institutionerna men kan även vara användbar för den praktiker som behöver en översikt över frågorna.

Åttonde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationell rätt och internationella köpavtal
  2. +
  3. Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok av Torsten Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nationell rätt och internationella köpavtal