Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2014-06-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hjort, Torbjörn (förf.) / Hjärpe, Teres (förf.) / Höjer, Ingrid (förf.) / Johansson, Helena (förf.) / Lindahl, Lena (förf.) / Lovén, Anders (förf.) / Lundahl, Lisbeth (förf.) / Löfström, Åsa (förf.) / Malm Lindberg, Henrik (förf.) / Mörtvik, Roger (förf.) / Nilsson, Anders (förf.) / Palme, Joakim (f
Dimensioner
223 x 156 x 17 mm
Vikt
489 g
ISBN
9789144093451
Den långa vägen till arbetsmarknaden - Om unga utanför (häftad)

Den långa vägen till arbetsmarknaden - Om unga utanför

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2014-06-03

Slutsåld

Ungas väg till arbete och försörjning framstår som alltmer utdragen och krokig. Det är en erfarenhet som Sverige delar med ett flertal andra jämförbara länder. I den här antologin presenteras flera bidrag som belyser olika aspekter på etableringsproblemen och villkoren för olika ungdomsgrupper.
I centrum står frågor om arbete, arbetslöshet och utanförskap. Hur har förhållandena på arbetsmarknaden förändrats? Varför är unga arbetslösa i högre grad än medelålders och äldre? Utbildning och yrkesutbildning står också i fokus i flera kapitel. Ungdomar och unga vuxna tenderar att tillbringa alltmer tid i utbildning. Vilken betydelse har utbildningen och utbildningsvalen för ungas etableringsmöjligheter? Hur väl fungerar utbildningssystemet?
En utgångspunkt är att den nuvarande välfärdspolitiken är dåligt anpassad till de nya förutsättningarna för ungas etablering. Det krävs nya insatser som överskrider gränserna mellan etablerade politikområden och som tar sin utgångspunkt i individers olika förutsättningar om vi ska motverka tendenser till växande ohälsa och utslagning bland grupper av unga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »