Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-04-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 156 x 10 mm
Vikt
237 g
SAB
Dd
ISBN
9789144093789
Fallstudier (häftad)

Fallstudier

Häftad Svenska, 2016-04-29
274
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fallstudier är fantastiska. De visar på exemplets makt och får oss att ifrågasätta etablerade idéer och sätt att göra saker. Fallstudieforskningens utbredning är också en framgångssaga. I boken beskrivs den resan ur ett historiskt perspektiv. Genomgången utmynnar i en presentation av den rådande fallstudiepraxisen, och därmed får läsaren en konkret guide till hur en fallstudie kan planeras, genomföras och kommuniceras. Författarna menar dock att framgången har sitt pris i form av en likriktning, vilket leder till att bilden av hur fallstudier i praktiken går till, och borde gå till, förvanskas. Därför lanserar författarna ett alternativt tillvägagångssätt för fallstudieforskning.

Greppbar metod är en serie böcker om olika sätt att bedriva forskning. Från forskningsfråga till slutsats. Skrivna av erfarna forskare. För dig som är nyfiken. På nya tillvägagångssätt och gamla beprövade metoder. På nya insikter om samhället och hur man kan göra det komplexa och oöverskådliga greppbart.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallstudier
  2. +
  3. Tolkning och reflektion : vetenskapsfilosofi och kvalitativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tolkning och reflektion : vetenskapsfilosofi oc... av Mats Alvesson, Kaj Sköldberg (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fallstudier