Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-08-05
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
265 x 175 x 13 mm
Vikt
510 g
SAB
Qblbm
ISBN
9789144093796

Marknadsundersökning : en handbok

Häftad, Svenska, 2016-08-05
346 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna grundläggande handbok leder dig genom marknadsundersökningsprocessens alla moment, från den inledande problemanalysen, över metodval, urval och olika datainsamlingstekniker, till analys och tolkning av data och slutligen den skriftliga och muntliga presentationen av resultaten.

Handboken innehåller många konkreta råd och rekommendationer om hur du ska gå till väga och tips om vad du behöver tänka på i en marknadsundersöknings olika faser. Du får inblick i en undersöknings etiska aspekter samt kunskaper om marknadsundersökningsbranschen. Branschen förändrar sig snabbt. Inte minst har ny IT-teknik möjliggjort nya former för marknadsanalys. I denna fjärde upplaga går författarna i detalj igenom det senaste kring teorier och tekniker för att genomföra marknadsundersökningar.
Marknadsundersökning riktar sig främst till högskole- och marknadsdiplomstudenter som läser grundläggande marknadsföringskurser samt till uppsatsstudenter som ska genomföra marknadsundersökningar. Vidare vänder sig boken till dig som genomför marknadsundersökningar i arbetet eller beställer och använder marknadsundersökningar och därför måste kunna bedöma deras kvalitet.

"Denna bok är i högsta grad välkommen. Den ökade fokuseringen på kunder och kvalitet har gjort att företag i allt högre grad blivit beroende av marknadsundersökningar. Genom avreglering och privatisering har också behovet av undersökningar ökat i offentlig sektor. Kunskaperna om hur man  genomför och tolkar resultaten är emellertid mycket varierande. Boken behandlar på ett pedagogiskt sätt både kvantitativa och kvalitativa undersökningsmetoder. Den ger råd för direkt tillämpning. Läs och lär!"
Evert Gummesson, professor i marknadsföring, Stockholms universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknadsundersökning : en handbok
  2. +
  3. Marknadsförarens guide till verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsförarens guide till verkligheten av Magnus Linde, Rikard Lundberg (häftad).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Marknadsundersökning : en handbok