Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2017-07-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 22 mm
Vikt
636 g
SAB
Vpd
ISBN
9789144093956
Pedagogik för sjuksköterskor (häftad)

Pedagogik för sjuksköterskor

Häftad Svenska, 2017-07-07
448
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Allteftersom sjuksköterskans profession och kunskapsområde utvecklas blir det tydligare att de pedagogiska perspektiven i sjuksköterskans arbete blivit allt viktigare. Kunskaper i pedagogik och didaktik är i dag helt nödvändiga för att patienter och närstående ska mötas av god omvårdnad. Men pedagogiken är också central för studenters, handledares och yrkesverksamma sjuksköterskors utbildning och kompetensutveckling. Boken täcker de delar som studenter, handledare och yrkesverksamma behöver avseende pedagogik.

Sjuksköterskans yrkesutövande omfattar förmågan att bidra till patientens och närståendes lärande. Lärandet bygger på sjuksköterskans undervisning och information och på det stöd sjuksköterskan och vårdteamet ger patienten och närstående.

Pedagogik som vetenskap rymmer evidensbaserade kunskaper om lärprocesser, också för vård, behandling och omsorg. Inom pedagogik finns också kunskap om lärandets förutsättningar, vilket är en framgångsfaktor i vården.

Boken är i första hand avsedd för sjuksköterskans grundutbildning, men kan även användas i utbildning av specialistsjuksköterskor samt för yrkesverksamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogik för sjuksköterskor
  2. +
  3. Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinsk teknik : teori, planering och genomfö... av Lennart Boman, Claes Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 896 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pedagogik för sjuksköterskor