Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 10 mm
Vikt
323 g
ISBN
9789144094144
Perspektiv på empati (häftad)

Perspektiv på empati

Häftad Svenska, 2019-04-15
310
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Empati är ett begrepp som används inom vården, och har en nära relation till flera andra företeelser inom hälso- och sjukvården. Boken inleds med en beskrivning av empatins evolutionära ursprung. Därefter sätts empati i relation till existentiella och etiska frågor. Det psykologiska perspektivet tas också upp och diskuteras tillsammans med frågor kring den svårt sjuka patienten samt personalens situation.

Det övergripande syftet med Empati är att belysa olika aspekter av empati som är av betydelse för ett personcentrerat arbete samt att visa att ett empatiskt förhållningssätt från personalens sida är en viktig del i patientens återvinnande av hälsa.

Boken vänder sig till studerande och redan yrkesverksamma inom olika delar av hälso- och sjukvården. Tanken är att boken ska ge kunskap och inspirera till reflektion kring relationen till patienten utifrån ett empatiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på empati
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Arlebrink