Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2014-08-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Uha
ISBN
9789144094250

Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-08-29
339
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med klimatförändringar, en snabbt minskande biologisk mångfald och en rad andra globala miljöhot har vi pressat ekosystemen långt över vad de tål. Att förhindra en ekologisk kollaps ställer nya krav på det ekonomiska systemet. Det krävs en ny ekonomi som inte bara syftar till utveckling och ökad välfärd utan även till civilisationens överlevnad på jorden.
Modern miljöekonomi ger en introduktion till miljöekonomi, ekologisk ekonomi och institutionell ekonomi. Boken beskriver framväxten av dagens ekonomiska system och presenterar de grundläggande mikroekonomiska teorier som miljöekonomin baseras på. Utöver olika ekonomiska teorier om miljöproblems uppkomst och hur de bäst hanteras ges flera exempel på praktiska tillämpningar på aktuella miljöproblem.
Modern miljöekonomi - ekonomiska teorier om hållbar utveckling vänder sig till dig som studerar på utbildningar inom ekonomi, miljövetenskap och utvecklingsstudier, men även till dig som inte är student men ändå är intresserad av ekonomins roll i arbetet för en hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Hållbar utveckling och ekonomi : inom planetens gränser

  Markus Larsson, Leif Bratt, Johanna Sandahl

  Att förhindra omfattande klimatförändringar och en ekologisk kollaps samtidigt som miljarder människor ska lyftas ur fattigdom ställer nya krav på ekonomin. Boken presenterar de planetära gränserna, Agenda 2030, miljöekonomi och ekologisk ekonomi....

 • Fontänorgasm

  Markus Larsson

  Lär dig hur du ger en kvinna fontänorgasm. Boken förklarar enkelt och praktiskt hur du lär dig en fantastisk källa till njutning för er båda, som få behärskar.