Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2014-08-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Uha
ISBN
9789144094250
Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling (häftad)

Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-08-29
313
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med klimatförändringar, en snabbt minskande biologisk mångfald och en rad andra globala miljöhot har vi pressat ekosystemen långt över vad de tål. Att förhindra en ekologisk kollaps ställer nya krav på det ekonomiska systemet. Det krävs en ny ekonomi som inte bara syftar till utveckling och ökad välfärd utan även till civilisationens överlevnad på jorden.
Modern miljöekonomi ger en introduktion till miljöekonomi, ekologisk ekonomi och institutionell ekonomi. Boken beskriver framväxten av dagens ekonomiska system och presenterar de grundläggande mikroekonomiska teorier som miljöekonomin baseras på. Utöver olika ekonomiska teorier om miljöproblems uppkomst och hur de bäst hanteras ges flera exempel på praktiska tillämpningar på aktuella miljöproblem.
Modern miljöekonomi - ekonomiska teorier om hållbar utveckling vänder sig till dig som studerar på utbildningar inom ekonomi, miljövetenskap och utvecklingsstudier, men även till dig som inte är student men ändå är intresserad av ekonomins roll i arbetet för en hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna