Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2014-03-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
234 x 152 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Bv
ISBN
9789144094281
Uppmärksamhetssamhället (häftad)

Uppmärksamhetssamhället

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2014-03-04
275
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december för leverans innan julafton
Festen pågår medan gästerna instagrammar bilder på sig själva ackompanjerade av bildtexter om hur roligt de har. Maten kallnar medan fotot på den läggs upp på Facebook. Föreläsaren på scenen drar sin presentation medan publiken interagerar med twitterfeeden som rullar förbi bakom hans rygg. Exemplen är otaliga och trenden entydig: Den medierade verkligheten utmanar den direkta som primärverklighet.

När blev det viktigare att dokumentera och distribuera det vi är med om än att uppleva det vi är med om medan det pågår? Varför prioriterar vi medierad interaktion med dem som inte är närvarande framför umgänge med dem som är det? Och finns jag om ingen vet att "Nanna Gillberg är glad att det snart är helg"? Eller om alla vet men ingen klickar "gilla". Om dessa och andra frågor handlar den här boken.

I den här boken beskrivs uppmärksamhetssamhällets etablering och placeras i ett kulturellt, socialt och ekonomiskt sammanhang. Det ges också praktiska exempel på hur uppmärksamhetssamhället yttrar sig - på arbetsmarknaden, i socialt liv, i digitala medier och i människors beteendemönster, normer och värderingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppmärksamhetssamhället
 2. +
 3. Bang for the buck : kommunikation som skapar resultat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bang for the buck : kommunikation som skapar re... av Erik Modig (häftad).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Uppmärksamhetssamhället. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. A must read!
  dll2014, 13 juni 2014

  Vilken eye-opener! Med många år emellan läser man en "non-fiction" bok som får en att se på livet och mänskligheten och meningen med alltsammans på ett nytt sätt. Romaner och noveller har inte sällan sådana effekter, men "non-fiction" - knappast. En antropolog på Mars av Oliver Sacks, Koba the Dread (om Stalin) av Martin Amis och The God Illusion av Richard Dawkins är exempel på eye-openers som alla borde läsa. Dessa epokgörande böcker utgavs på kända "fiction-bolag" och blev omedelbart ident... Läs hela recensionen

 2. Tankeväckande och fruktansvärt underhållande
  Juno Andersson, 1 juni 2014

  Läste om boken i någon av Cecilia Hagens krönikor. Beställde hem den och förväntade mig en matnyttig forskningsrapport om varumärkesbyggande och sociala medier, men har sällan skrattat så mycket under läsningen av en fackbok. Gillberg sätter fingret på många irriterande samtidsfenomen och kan med sin skarpa blick och lärda analys erbjuda en mer övertygande förklaring till hur vi hamnat i det hon kallar uppmärksamhetssamhället än vad många andra samtidsbetraktare lyckas med.

 3. Både rolig och intressant!!
  jieee, 27 maj 2014

  Ett måste för alla som är intresserade av vår samtid. Jag rekommenderar verkligen denna bok! Jag fick denna bok i present och kunde inte vara nöjdare!!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nanna Gillberg

Bloggat om Uppmärksamhetssamhället