Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2015-07-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
226 x 155 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Emia
ISBN
9789144094359
Skolledarskap i mångfald (häftad)

Skolledarskap i mångfald

Häftad Svenska, 2015-07-28
281
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Globalisering och en mångkulturell samhällsutveckling ställer skolan inför spännande och komplicerade utmaningar. Denna utveckling rör inte enbart de som arbetar i mångkulturella skolor, eller i skolor som tar emot nyanlända. Det är ett kunskapsområde som berör samhället i stort. Skolledarskap i mångfald tar sin utgångspunkt i det interkulturella perspektivet och diskuterar dess implikationer för skolledning och skolutveckling i praktiken. Till grund för diskussionen ligger ett antal olika forskningsprojekt med verksamhetsnära studier om skolans ledning och utveckling.

Målsättningen med boken är att ge inspiration och nya perspektiv på mångfaldens skola och förskola. Förhoppningsvis ingjuter den också mod - mod till att stå emot och att våga gå utanför den box som etnocentrism och nationell självförståelse sätter hinder för.
Skolledarskap i mångfald är lämplig som kurslitteratur på skolledarutbildningar, men passar även inom lärarutbildningen och som fortbildningslitteratur för verksamma skolledare, lärare politiker och skolhuvudmän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolledarskap i mångfald
  2. +
  3. Skolans möte med nyanlända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolans möte med nyanlända av Pirjo Lahdenperä (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pirjo Lahdenperä