Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-04-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Westgren, Magnus (förf.)
Dimensioner
205 x 130 x 15 mm
Vikt
467 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789144094373

ObGyn

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-04-22
445
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kunskapsutvecklingen inom obstetrik, gynekologi och reproduktionsmedicin har varit rekordsnabb under senare år och det kan vara svårt för studenten att få överblick och prioritera det som är viktigast. ObGyn är en ny kortfattad handbok i fickformat, främst avsedd för läkarstudenter men den är även lämpad för andra studentkategorier, som till exempel barnmorskestudenter. Boken är skriven av sex av landets professorer/överläkare i obstetrik och gynekologi och är avsedd att förmedla grundläggande ämneskunskaper. Boken fokuserar på basfakta inom ämnet och är tänkt att komplettera de nyligen utkomna läroböckerna Obstetrik respektive Gynekologi, som ger mer fördjupad kunskap.

ObGyn introduceras med ett kapitel om propedeutik följt av huvuddelarna gynekologi inklusive reproduktionsmedicin och obstetrik, och avslutas sedan med ett kapitel om akuta tillstånd. Boken är disponerad så att definition, prevalens, symtom, patogenes, riskfaktorer, diagnostik och behandling för respektive tillstånd beskrivs kortfattat. I varje kapitel ges konkreta råd om handläggning vid olika sjukdomstillstånd. Den löpande texten kompletteras med förklarande faktarutor, tabeller och figurer med avsikt att förmedla nyckelfakta så effektivt som möjligt. Vidare finns ett detaljerat register och förkortningslista.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ObGyn
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Gynekologi

    Torbjörn Bäckström, Preben Kjølhede, Britt-Marie Landgren, Sonia Andersson, Stefan Arver

    I Gynekologi förmedlar ett stort antal av landets främsta specialister de grundläggande kunskaperna i ämnet liksom undersökning, diagnostik och handläggning av olika gynekologiska tillstånd. Boken tar fasta på vikten av kritisk granskning av medic...