Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 178 x 25 mm
Vikt
1153 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144094434

Ekonomistyrning - Principer och praxis

Häftad,  Svenska, 2014-08-20
620
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om företags ekonomistyrsystem. För företagets ägare och ledning är det viktigt att styrningen fungerar väl, eftersom den ligger till grund för delegering av beslut och uppföljning av ekonomiskt ansvar. Därmed kan ledningen styra verksamheten på det sätt som ligger i linje med företagets överordnade mål. Även för den löpande verksamheten spelar företags ekonomistyrsystem en betydelsefull roll. Resurser i form av insatsvaror, anläggningstillgångar och arbetskraft omvandlas successivt till varor och tjänster som säljs till företagets kunder. Ett effektivt ekonomistyrsystem gör det möjligt att planera och samordna företagets aktiviteter, det ger beslutsfattare viktig information och det ger varningssignaler om mål inte kan uppnås.

I Ekonomistyrning - principer och praxis beskrivs ekonomistyrsystemet såväl utifrån ledningens krav som utifrån verksamhetens behov. I denna andra upplaga betonas nödvändigheten av att företag anpassar styrsystemet till den specifika miljö i vilken företaget är verksamt. Här presenteras också förslag på mer generella styrmodeller som kan bidra till ett hållbart samhälle.
Boken är tänkt att användas på grundläggande kurser i ekonomistyrning vid universitet och högskolor. Till boken finns också en övningsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomistyrning - Principer och praxis
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 839 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »