Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-07-03
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
442 g
SAB
Vnamb-c
ISBN
9789144094441
Våldsutsatta kvinnor : samhällets ansvar (häftad)

Våldsutsatta kvinnor : samhällets ansvar

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2014-07-03
376
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt, utbrett och frekvent samhällsproblem som påverkar kvinnors hela livssituation. Kunskap om våldets konsekvenser är nödvändigt för att kunna ge ett bra bemötande och omhändertagande av kvinnor utsatta för våld och för att kunna arbeta förebyggande för att motverka våldet.

Våldsutsatta kvinnor - samhällets ansvar ger grundläggande kunskap om mäns våld mot kvinnor, beskriver berörda myndigheters ansvar, ideella organisationers arbete och mediebilden av våld mot kvinnor.
Boken vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom vård och medicin, samhällskunskap och juridik samt till redan yrkesverksamma och ideellt engagerade som vill vidareutbilda sig inom kunskapsområdet.

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) är ett kunskaps- och resurscentrum vid Uppsala universitet som på regeringens uppdrag arbetar med att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor och utveckla metoder för omhändertagande av våldsutsatta kvinnor. NCK driver även Kvinnofridslinjen, en nationell stödtelefon för våldsutsatta kvinnor, och en patientmottagning vid Akademiska sjukhuset.
I NCK:s kunskapsbank, www.nck.uu.se/kunskapsbanken, finns forskning och erfarenhetsbaserad kunskap tillgänglig genom ämnesguider, presentationer av forskare, publikationer från myndigheter, regering och departement samt litteratur och en söktjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldsutsatta kvinnor : samhällets ansvar
  2. +
  3. Ungdomar, sexualitet och relationer

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Våldsutsatta kvinnor : samhällets ansvar