Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2013-12-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
490 g
SAB
Vpd,610.69
ISBN
9789144094557
Vårdledarskap : att utveckla och förbättra framtidens vård och omsorg (häftad)

Vårdledarskap : att utveckla och förbättra framtidens vård och omsorg

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-12-04
496
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En komplex och föränderlig vård och omsorg kräver kompetenta medarbetare och ledningsstrukturer som arbetar med ständiga förbättringar för att hushålla med begränsade resurser. Nya arbetssätt, som ofta har sitt ursprung i industriverksamhet, har införts för ökad produktivitet, vilket bland annat har lett till ekonomisering av vård- och omsorgsverksamheter. Nu höjs röster för behovet att fokusera på kvalitet, med andra ord att arbeta effektivt genom att göra "rätt saker".

Vårdledarskapets betydelse beskrivs och analyseras utifrån vårdspecifika aspekter såsom vårdorganisation och delat ledarskap, där till exempel teamarbete och samverkan lyfts fram. Olika vårdprofessioners vårdledaransvar betonas genom att fokusera på ledning och utveckling av förbättringsarbete. Ett stödjande vårdklimat, ökad medvetenhet om vård- och omsorgsenheters gemensamma ansvar samt den ständiga viljan att minska lidandet hos vårdtagaren skapar tillsammans förutsättningar för kontinuerliga förbättringar av vårdens kvalitet.

Boken kan användas i olika vårdprofessionsutbildningar inom högskola och universitet, samt på magister- och/eller mastersnivå med inriktning mot vårdens organisation, ledarskap och förbättringsarbete. Boken kan även läsas av olika yrkesverksamma ledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdledarskap : att utveckla och förbättra framtidens vård och omsorg
  2. +
  3. Jämlik vård : normmedvetna perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämlik vård : normmedvetna perspektiv av Elisabeth Dahlborg-Lyckhage, Gunnar Lyckhage, Ellinor Tengelin (häftad).

Köp båda 2 för 864 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vårdledarskap : att utveckla och förbättra framtidens vård och omsorg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Suverän bok för sitt ändamål
    Martin Eriksson, 26 maj 2015

    Denna bok hjälper mig mycket i min utbildning i vårdledarskap. Kapitel som i slutet reflekterar innehållet i kort vilket gör att sakerna man läst fastnar lättare och skapar förståelse.

Visa alla 1 recensioner