Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
402 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144094571
Mikrohistoria : en introduktion för uppsatsskrivande studenter (häftad)

Mikrohistoria : en introduktion för uppsatsskrivande studenter

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-06-12
345
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Mikrohistoria är ett historievetenskapligt perspektiv, där utgångspunkten kan vara till exempel en plats, en händelse, en grupp människor eller en enskild individ. I mikrohistoria ses människor som självständiga aktörer och historikern lyfter fram ansikten i mängden. På så sätt blir det möjligt att dels ge liv åt den stora historien, dels belysa dess giltighet.

I den här boken skriver författarna Bönhus-Annas historia. Samtidigt visar de hur de går till väga för att nå kunskap om Annas liv och belyser vilka frågor man som historiker måste ställa. Boken är pedagogiskt upplagd med många exempel. De 14 kapitlen behandlar hela forskningsprocessen, från formulerandet av en forskningsfråga, via sökandet efter källmaterial till bearbetning och skrivande. Den innehåller också ett kapitel om etik i historisk forskning.

Boken vänder sig i första hand till nyblivna studenter i historia vid universitet och högskolor, till den som är intresserad av mikrohistoria som perspektiv, men också till den som ska skriva sin första vetenskapliga uppsats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mikrohistoria : en introduktion för uppsatsskrivande studenter
  2. +
  3. Spår av ett liv : en berättelse om sockenbarnet August Theodor och hans samtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spår av ett liv : en berättelse om sockenbarnet... av Anna Götlind, Rolf Lind (inbunden).

Köp båda 2 för 542 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna