Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2014-11-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 160 x 15 mm
Vikt
261 g
ISBN
9789144095059
Arbeta formativt med digitala verktyg (häftad)

Arbeta formativt med digitala verktyg

(7 röster)
Häftad Svenska, 2014-11-11

Slutsåld

Var befinner du dig nu? Vart är du på väg? Hur kan du ta dig dit? Detta är återkommande frågor som lärare behöver ställa till sina elever. Svaren på frågorna är nämligen nyckeln till ett formativt arbetssätt som enligt aktuell forskning leder till ett ökat lärande. Genom att använda digital teknik som ett naturligt verktyg i undervisningen kan man förbättra förutsättningarna för att lyckas med detta formativa arbete.

Patricia Diaz delar med sig av sina kunskaper och inspirerar till nya sätt att arbeta formativt och digitalt med elever i grundskola och gymnasium. Boken är strukturerad kring Dylan Wiliams nyckelstrategier för ett formativt arbete: att tydliggöra lärandemål, synliggöra lärande, ge effektiv återkoppling som utvecklar lärandet, och låta elever fungera som resurser för varandra och ansvara för sitt eget lärande. Alla dessa steg kan stödjas av digitala verktyg som tilltalar och utmanar eleverna.
Arbeta formativt med digitala verktyg vänder sig till blivande och verksamma lärare, IT-pedagoger och skolledare med lust att utvecklas och utveckla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arbeta formativt med digitala verktyg