Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
586
Utgivningsdatum
2014-09-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 26 mm
Vikt
1279 g
ISBN
9789144095158
Makroekonomi - Teori, politik och institutioner (bok + digital produkt) (häftad)

Makroekonomi - Teori, politik och institutioner (bok + digital produkt)

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-09-29

Slutsåld

Makroekonomi är en lärobok skriven för svenska förhållanden. Begrepp och teorier behandlas i anslutning till en analys av Sveriges institutioner, ekonomiska utveckling och ekonomisk-politiska erfarenheter. Makroekonomins centrala områden - nationalräkenskaper, arbetslöshet, inflation, konjunktursvängningar och tillväxt - analyseras utifrån den lilla öppna ekonomins perspektiv.
I denna upplaga behandlas också teorier om finansiella kriser. Den globala finanskris som bröt ut 2007 analyseras ingående. Dagens obalanser inom världsekonomin diskuteras. För- och nackdelarna med ett svenskt medlemskap i euroområdet presenteras. De första femton åren med euron utvärderas. Alla tabeller och figurer är uppdaterade med senast tillgänglig statistik.
Makroekonomi är en grundbok i nationalekonomi för universitet och högskolor. Den lämpar sig också väl för den som är allmänt intresserad av samhällsekonomins utveckling och den ekonomisk-politiska debatten.
Till boken finns en webbplats med kapitelsammanfattningar, miniföreläsningar, övningar, Excelsimuleringar, tester och en digitalversion av boken. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Makroekonomi - Teori, politik och institu...