Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2014-08-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
286 g
SAB
Qae-c,Kv-c
ISBN
9789144095271
Finanskriser i Sverige (häftad)

Finanskriser i Sverige

Häftad Svenska, 2014-08-08
286
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den 15 september 2008 tvingades Lehman Brothers ställa in sina betalningar, vilket startade den mest omfattande internationella finansiella krisen sedan depressionen på 1930-talet. Krisens orsaker, bankernas agerade och statens roll i det finansiella systemet har diskuterats livligt. Men finansiella kriser är inte unika för vår tid utan har varit en del av ekonomins utveckling under de senaste århundradena.

Denna bok fokuserar främst på de finansiella kriser som drabbat Sverige under de senaste 150 åren, det vill säga sedan landet började industrialiseras och den ekonomiska tillväxten ta fart. Finansiella kriser har ofta inträffat i samband med perioder med snabb tillväxt och ändrade förutsättningar för näringsliv och finansmarknad. I framställningen analyseras krisernas bakgrundsfaktorer, utveckling hur kriserna har lösts och framför allt vilken roll staten har spelat i denna process. Interaktionen mellan stat, marknad och aktörer har varit viktiga för framväxten men även för att lösa finansiella kriser. Boken ger en överblick över svenska finanskrisers drivkrafter, utveckling, räddningsaktioner och konsekvenser. Finanskriser i Sverige vänder sig i första hand till studenter vid svenska universitet och högskolor inom företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk historia och historia men också till läsare intresserade av Sveriges långsiktiga finansiella utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Finanskriser i Sverige
  2. +
  3. Ömsesidig försäkring : Bolag, kunder och marknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ömsesidig försäkring : Bolag, kunder och marknad av Mats Larsson, Mikael Lönnborg (inbunden).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna