Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
533
Utgivningsdatum
2014-08-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
252 x 177 x 30 mm
Vikt
1166 g
SAB
Vl,Vpg
ISBN
9789144095387
Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundläggande nivå (häftad)

Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundläggande nivå

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-29

Slutsåld

Boken presenterar översiktlig kunskap om psykisk ohälsa, psykiatriska sjukdomar och individers problematik rörande psykisk ohälsa. Den första delen fokuserar på de mest förekommande ohälsoproblemen inom psykiatrisk vård. Den senare delen belyser viktiga områden som har betydelse för hur vården kring patienten kan förstås och hanteras, såsom vårdens miljö och organisation, attityder kring psykiska dilemman, närståendes medverkan och kvalitetsarbete inom psykiatrisk vård. I fokus står den unga, den vuxna och den äldre individen och dennes problematik. Utgångspunkten är ett omvårdnadsperspektiv med hänvisningar till omgivande områden såsom medicin, sociologi, farmakologi och psykologi. Det genomgående perspektivet är omvårdnad vid psykisk ohälsa, även om de konkreta åtgärder som beskrivs också kan inspirera och vägleda andra professioner i deras hälsoarbete.

Boken vänder sig främst till studenter i grundutbildningen till sjuksköterska, men den kan också med fördel användas inom utbildningar med inriktning mot folkhälsa samt av kliniskt verksamma sjuksköterskor inom kommunal vård och primär- eller specialistvård.
Omvårdnad vid psykisk ohälsa - på grundläggande nivå omfattar också en digital del. Vid sidan av den digitala versionen av boken finns material som underlättar studierna i form av kapitelsammanfattningar, övningar och sluttest. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundläggande nivå. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen grundläggande
    SSK Student, 18 september 2014

    Lättläst med många bra patienfall. Men verkligen på grundläggande nivå - går inte alls på djupet av olika sjukdomar utan beskriver bara kortom dem. Omvårdnaden skiljer sig inte så mycket åt så det blir mycket ett och detsamma

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingela Skärsäter

Bloggat om Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundlä...